Akiket Gyurcsány Ferenc nem hívott meg

Infostart
2006. május 25. 07:45
Kiemelt szerepet kap a nemzeti kultúra fejlesztése a kormányprogramban - mondta a kijelölt miniszterelnök, miután a kulturális élet 16 képviselőjével találkozott. Az egyeztetésre azonban több országos intézmény nem kapott meghívást. Ezek vezetői abban bíznak, hogy a kijelölt kormányfő még egyeztet velük.

A többi mellett a Nemzeti Színház és az Országos Széchényi Könyvtár vezetője sem kapott meghívást arra az egyeztetésre, amelyet a kultúra jövőjéről tartott Gyurcsány Ferenc.

Jordán Tamás sem kapott meghívót a tanácskozásra. A Nemzeti Színház főigazgatója az InfoRádiótól értesült az eseményről.

A főigazgató jelenleg a színlelt szerződések felszámolását, és ennek anyagi terheit tartja a színházi élet legnagyobb problémájának. Az InfoRádióban kifogásolta, hogy a kormányzat mindehhez nem adott támogatást.

Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetője sem kapott meghívást az egyeztetésre, de elmondása szerint ennek ő nem tulajdonít jelentőséget.

A Kossuth-díjas karnagy szerint ez érthető taktika a miniszterelnöktől, aki valószínűleg el akarja kerülni az alkudozást a nagy intézmények vezetőivel.

Szintén nem volt jelen az egyeztetésen az Országos Széchenyi Könyvtár képviselője.

Monok István, a könyvtár főigazgatója elmondta: azt kérték, hogy a kormányfő egyeztessen a könyvtárakkal és a közgyűjteményekkel is, de még csak választ sem kaptak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az Országos Széchényi Könyvtár fõigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
A Budapesti Fesztiválzenekar vezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
A Nemzeti Színház fõigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást