eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tűzijáték köszöntötte Rúzsa Magdolnát

A Vajdaság magyarok lakta vidékein szombat este még az Eurovíziós Dalfesztivált is háttérbe szorította a Megasztár döntője, amelyen a bácskai Kishegyes szülötte, Rúzsa Magdolna lett a legjobb. A győzelmet szülőfalujában éjféli tűzijátékkal köszöntötték - az InfoRádió helyszíni tudósítása.

Rúzsa Magdolna győzelmének fogadtatását jelzi, hogy a Vajdaság egyetlen magyar nyelvű napilapja, az újvidéki Magyar Szó címoldalon foglalkozotta Megasztár döntőjével, és még két teljes oldalon foglalkozott a kishegyesi lány sikerével.

Õ a legjobb, Szép volt, Büszkék vagyunk rád, Egy angyal a Délvidékről - ilyen címek olvashatók a Magyar Szóban.

A szintén újvidéki, szerb nyelvű Dvevnik kiemelte, hogy a Délvidék magyarok lakta vidékein a Megasztár háttérbe szorította az Eurovíziós Dalfesztivált is.

A lap kiemeli, hogy Rúzsa Magdolna többi között egy szerb dal eléneklésével hódította meg a pesti közönséget.

Kishegyesen több ezren szurkolták végig a döntőt kivetítők előtt, a győzelmet pedig tűzijáték és hajnalig tartó mulatozás követte.

Rúzsa Magdolna megmutatta, hogy a határon túli magyarok is tehetségesek, és erről sohasem szabad megfeledkezni - írta a Magyar Szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×