eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma

Mi a közös a pápában és Jókai Annában?

A Stephanus-díjak átadásával nyitották meg hétfőn Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a XIV. Szent István Könyvhetet, a katolikus szellemiségű kiadók seregszemléjét.

Az idén teológia kategóriában Angelo Scola bíboros, irodalmi kategóriában Jókai Anna kapta meg a díjat, amelyet 1993-tól olyan szerzőknek ítél a Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány, akik magyar nyelven megjelent műveikben, publikációikban az egyetemes, keresztény-európai kultúra értékrendjét közvetítik.

A mostani díjazottakkal együtt huszonkilencen vehették át a kulturális elismerést. 1998-ban megkapta Joseph Ratzinger bíboros, a mostani XVI. Benedek pápa. A díjazottak sorában szerepel Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, aki 1997-ben egyetemi tanárként részesült a kitüntetésben.

A keresztény szellemiségű könyvek seregszemléjén több mint nyolcvan újdonsággal jelentkeztek a kiadók. Az ötnapos rendezvényen 32 kiadó összesen csaknem hétezer kötetet mutat be, a hitéleti könyvek mellett megtalálhatók politikai, történeti művek, irodalommal, kultúrával foglalkozó alkotások.

A pavilonok az idén Makovecz Imre által tervezett jurtákat formáznak.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×