eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fejjel lefelé lógva alkot A Da Vinci-kód szerzője

Dan Brown, A Da Vinci-kód szerzője, ha problémás részhez ér regényírás közben, gravitációs csizma segítségével fejjel lefelé lógva találja ki: hogyan tovább. Napkeltekor már íróasztalánál ül, és óránként szünetet tart néhány fekvőtámasz, felülés és nyújtógyakorlat erejéig.

A világsikerű regény kapcsán két történész által indított plágium-perben, ahol Dan Brownnak végül sikerült megvédenie magát, már jó néhány részlet nyilvánosságra került arról, hogyan ír a sikeres amerikai szerző.

"Számomra az írás olyan, mint a zenélés. Sok önfegyelmet, folyamatos gyakorlást és a készségek tökéletesítését követeli." - mondta a tárgyaláson Dan Brown, hozzátéve, hogy ha napkeltére nincs az íróasztalánál, úgy érzi, hogy a nap legtermékenyebb óráit veszítette el. Egy antik homokórát is tart íróasztalán, és óránként rövid tornagyakorlatokkal frissíti fel testét és szellemét.

"Nyugodtan pereljenek be"

Egy New Hampshire-i előadásán - amely a bestsellerből készülő film májusi bemutatójáig állítólag az egyetlen nyilvános megjelenése volt - az író iróniával beszélt a nemrég lezárult plágiumperről.

Arra bíztatta közönségét, hogy ha gondolják, nyugodtan próbáljanak ők is szerencsét. "Ha önök közül bárki szeretne beperelni, a terem végében megtalálja a szükséges formanyomtatványt. Csak vegyen el egyet kifelé menet" - jegyezte meg Dan Brown.

Egyszer szeretne visszatérni a katedrára

Dan Brown, aki eredeti foglalkozására nézve irodalomtanár, azt mondta: egyszer majd szeretne visszatérni a tanításhoz. Dan Brown elmesélte, hogy egy pár gravitációs csizma segítségével fejjel lefelé lógva szeret gondolkodni, ha megakad az írásban, és elárulta azt is, hogy ritkán olvassa el kész műveit, de A Da Vinci-kód kivétel volt, azt elejétől a végéig, együltő helyében végigolvasta.

Az író jelenleg az Angyalok és Démonok, illetve A Da Vinci-kód főhősének újabb kalandjain dolgozik, amelyre azonban még várniuk kell a rajongóknak. Az idei év vége helyett ugyanis várhatóan csak jövőre jelenhet meg. "Az új résznek nagyon jónak kell lennie. Nem sietek vele, kész lesz, amikor kész lesz" - jegyezte meg Dan Brown.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×