Két héttel tovább tart az El Greco, Velázquez, Goya kiállítás

Infostart
2006. április 21. 14:32
A nagy érdeklődésre való tekintettel két héttel tovább látható az El Greco, Velázquez, Goya című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Belépőjegyeket az interneten és az ország 150 jegyirodájában is lehet elővételben venni, amelyek ráadásul pontos időpontra szólnak, így még a bejutásért sem kell sorban állni.

A spanyol festészeti kiállítás január vége óta látható a Szépművészeti Múzeumban, és azóta több mint 170 ezren voltak kíváncsiak a spanyol remekművekre.

Ez a nagy érdeklődés ösztönözte a múzeumot arra, hogy felvegye a kapcsolatot a képeket kölcsönző 13 intézménnyel, és arra kérje őket: hadd maradjanak hosszabb ideig Budapesten a képek - mondta az InfoRádiónak Lévay Zoltán, a múzeum kommunikációs osztályának helyettes vezetője.

A teljes kiállítást így most két héttel tovább, egészen május 14-éig láthatják az érdeklődők.

A hosszabbítás a múzeumnak csak minimális többletköltséget jelent - tette hozzá Lévay Zoltán.

Mivel a kölcsönző intézmények nem kérnek pénzt a képekért, egyedül a biztosításokat kellett meghosszabbítani. Ez azonban a kiállítás eredeti 130 milliós költségvetéséhez képest nem jelentős összeg.

A múzeum munkatársa arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiállításra elővételben is lehet idősávra szóló jegyet venni az interneten, illetve az ország 50 városának 150 jegyirodájában.

Ez azt jelenti, hogy a meghatározott napra és időpontra szóló belépővel még a bejutásért sem kell sorban állni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást