eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ma minden a versekről szól?

A költészet napját 1964 óta ünneplik Magyarországon. József Attila 101-dik születésnapján idén is számtalan szakmai rendezvényt, és könyvbemutatót tartanak országszerte.

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ez a nap József Attila mellett Márai Sándor születésnapja is. Az író 1900-ban született, Kassán.

Erre emlékezve egész napos Márai-napot rendeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban, előadásokkal, és felolvasásokkal.

A Magyar Írószövetség Klubjában Magyar irodalom német nyelvterületen - A fordíthatóság kérdései címmel rendeznek találkozót, amelynek házigazdája Kalász Márton, a szervezet elnöke.

Az Írók Boltja a vers ünnepe alkalmából a Költészet hete címmel indított programot, amely könyvbemutatókat foglal magában.

Interaktív versrádiót indít a költészet napján a Magyar Versmondók Egyesülete. A versradio.hu weboldalon ötszáz előadótól válogathatnak költeményeket az érdeklődők, emellett kétóránként költészettel kapcsolatos híreket hallhatnak a műsorban.

A Ráday utcában az elmúlt hétvégén nemzetközi költészeti fesztivált, a Nemzeti Színháznál pedig múlt pénteken versfesztivált rendeztek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×