Deneuve, Depardieu és Juliette Binoche Magyarországon

Infostart
2006. április 9. 16:36
Tíz új filmet láthat a közönség a 10. Francia filmnapok vetítésein, április 18-tól 26-ig Budapesten és hét vidéki nagyvárosban.

Idén, a jubileumi Francia filmnapok 2006. április 18-26. között Budapesten és hét vidéki nagyvárosban: Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett és Szegeden zajlik majd. Tíz, Magyarországon eddig még nem forgalmazott filmet láthatnak a nézők.

A többi mellett a Változó idők című alkotást Catherine Deneuve és Gérard Depardieu főszereplésével, a Rejtély című filmet, amelyben Juliette Binoche és Daniel Auteuil játszik, vagy a Pokol című mozit láthatják a nézők, amelyben Emmanuelle Béart játszik.

A filmeket idén a vidéki nagyvárosi mozik mutatják be előbb, és csak ezután, április 20-án láthatja őket a budapesti közönség, a szokott helyszínen, a Francia filmnapokat a kezdetektől házigazdaként vendégül látó Corvin moziban.

Induláskor a rendezvény feladata az volt, hogy bebizonyítsa: a mozi amerikanizálódása ellenére a francia film, az európai filmes értékek is helytállnak a közönségért vívott harcban.

A tizedik születésnapját ünneplő Francia filmnapoknak már az a célja, hogy a későbbiekben, az év során, Magyarországon mozikba kerülő legújabb francia filmekből, egy premier előtti vetítéssorozat keretében ízelítőt adjon.

Az elmúlt tíz évben a Francia filmnapok alkalmából évről-évre Budapestre érkezett számos francia rendező és színész.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást