eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Régi festmények kerültek vissza Fertődre

Huszonnégy, a 18. századból származó festmény került vissza a fertődi Esterházy-kastélyba a Szépművészeti Múzeumból.

A Műemlékek Állami Gondnokságának igazgatóhelyettese elmondta: a műalkotások itáliai és német műhelyekből valók, egyebek között Tiziano-, Veronese- és Tintoretto-követő művészek munkái, amelyek részben szakrális témájúak, részben uralkodói portrék és tájképek.

Dobó Ágota hozzátette: a festmények legtöbbjét a hét végétől láthatják először a művészetkedvelők, mivel eddig a Szépművészeti Múzeum raktárában voltak.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×