Kulka az operában is fellép

Infostart
2006. március 15. 17:50
Huszonöt éve van a pályán. Sokoldalú, minden helyzetben hiteles, a humanista értékrendet közvetítő művészetéért, méltán népszerű szerepformálásaiért kapott Kossuth-díjat. Kulka János, a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművész, kiváló művész.

A színművész az értékelést hízelgőnek tartja, azonban, mint mondta, mindez nem csak a saját érdeme. Sokat köszönhet mindazoknak, akik lehetőséget adtak számára a bizonyításra. Mint mondta, a saját érdeme talán csak annyi, hogy tudott élni ezekkel a lehetőségekkel.

"Szüleimtől azt tanultam, hogy amit az emberre rábíznak, azt a lehető legtökéletesebben kell megcsinálni" - hangsúlyozta a színművész, aki mindig meglepődik azon, ha mindez másoknak is feltűnik.

Kulka Jánost nemcsak a megfelelni akarás, hanem a saját hiúsága is hajtja a pályán. Folyamatosan dolgozik, legközelebb az Operaházban láthatjuk egy prózai szerepben, a Gólyakalifa című kortárs operában. A Nemzeti Színház stúdiójában is játszik az április 1-jén bemutatásra kerülő Tizenkét dühös ember című darabban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást