Halála után nyolc évvel visszatér a legendás énekes

Infostart
2006. február 27. 11:17
Új darabot mutatnak be a londoni West Enden, melynek címe és főszereplője az 1998-ban elhunyt Hang, Frank Sinatra lesz. Az 5 millió fontba kerülő előadássorozat filmek, videók és élő nagyzenekar segítségével próbálja meg felidézni a legendás amerikai előadó életét.

Frank Sinatra újra színpadra lép, mégpedig nyolc évvel 1998-ban bekövetkezett halált követően. A londoni Palladium színházban tervezett bemutató megálmodói filmrészleteket, videófelvételeket és élő nagyzenekart bevetve próbálják meg visszacsempészni egy igazi Sinatra-koncert hangulatát.

Az előadás egyik érdekessége az lesz, hogy arra abban a London Palladium színházban kerül sor, amelyben 1950-be Frank Sinatra először fellépett Nagy-Britanniában.

Az előadás kitalálója, Keith Robinson azt mondta: az ötlet megszületésekor "magabiztos, de bizonytalan" volt abban, hogy vajon kivitelezhető-e az elképzelés.

Keith Robinson volt az, aki korábban ismeretlen, Frank Sinatra által forgatott felvételeket talált az amerikai énekes családjának emlékei között. A 35 mm-es filmeket Sinatra 1957-ben és 1958-ban vette fel, majd azok elkeveredtek.

A felvételeket aztán restaurálták, majd az énekest "kivágták" azokból, hogy az előadás során kivetíthessék a színpadra egy "rotoscoping"-nak nevezett technikai megoldással.

Az előadás nagy részében a filmfelvétel mellett több száz fényképet, házivideókat és eredeti Sinatra-interjúkat láthatnak-hallhatnak a nézők - természetesen a klasszikus számok mellett, melyek közül elhangzik majd a My Way, a New York, New York, a That's Life és a One For My Baby is.