Egyelőre nincs bojkottfelhívás A Da Vinci-kód ellen

InfoRádió / MTI
2006. február 15. 09:02
Nem készül az Opus Dei konzervatív római katolikus szervezet arra, hogy A Da Vinci-kód című, hamarosan bemutatásra kerülő film bojkottjára hívja fel a nézőket. A szervezet bízik abban, hogy a végső változat nem sérti majd a hívők érzéseit.

A filmstúdiónak még elég ideje van arra, hogy olyan változtatásokat hajtson végre, amelyeket a katolikusok méltányolnak majd - hangsúlyozta a szervezet.

Az Opus Dei emlékeztetett arra, hogy a Mohamed-karikatúrák által megjelenített intolerancia "fájdalmas következményekkel" járt.

A film címszerepét Tom Hanks játssza. Az alkotást várhatóan május 19-én mutatják be először.

A film Dan Brown sikerkönyve alapján készült, amelyben a szerző gyilkos és hataloméhes szektának tünteti fel az Opus Deit.

A regény azon a feltevésen alapul, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, és a párnak leszármazottaik is voltak. A könyv szerint ennek elleplezéséért az Opus Dei és a katolikus egyház a felelős.

A nyilvánosságot ritkán kereső, hagyományelvű rendnek tekintett Opus Dei önmaga népszerűsítésébe kezdett, hogy még a film megjelenése előtt javítson a szervezetről kialakult képen.

A filmet készítő Sony Pictures szóvivője közölte: A Da Vinci-kód a képzelet műve, amellyel senkinek nem kívánnak ártani.

Dan Brown honlapján azt írja, hogy könyve nem keresztényellenes.

"Ez egy regény, amely nem szól semmi ellen. A könyvet azért írtam, hogy feltárjam a kereszténység bizonyos aspektusait, amelyek érdekelnek" - fogalmaz a szerző.

Ha kíváncsi arra, hogy másodpercre pontosan mikor mutatják be a filmet, kattintson ide!