Jeremy Irons Márait játszik

Infostart
2006. február 6. 13:29
A magyarországi színházi- és filmbemutató után Londonban is színpadra tűzik a Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek című regényéből írt darabot. A főszerepben az Oscar-díjas színész: Jeremy Irons.

Február 15-én kezdik játszani a londoni Duke of York's színházban Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének a színpadi változatát. A produkció iránt nagyon nagy az érdeklődés, mert a főszerepben közel húsz éve először játszik London színházi közönsége előtt az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons.

Márai Sándor regénye angol fordításban rendkívüli sikert aratott. A könyvből az a Christopher Hampton írt drámát, akinek a regényekből készített filmátiratai mind nagyon sikeresek voltak. A színművet a veterán Michael Blakemore rendezi, és Henrik szerepében Jeremy Irons lép fel.

Jeremy Ironst öregíteni kell az alakításhoz, de arról nevezetes, hogy gondolatgazdag szöveget nagy szuggesztivitással tud tolmácsolni, tehát karizmatikus megjelenése mellett, valóban a legmegfelelőbb erre a nehéz, mert ebben a változatban szinte monológ szerű szerepre.

Jeremy Irons visszatérése nagy eseménye a brit színházi világnak és a Sunday Times képes melléklete öt oldalt szánt hétfőn a vele készült interjúnak. Tizenhét éve nem játszott angol színpadon, de a mostani produkció előtt, hogy úgy mondjuk "bemelegített", ugyanis Amerikában elvállalt néhány musical szerepet, hogy újra megszokja a filmstúdióktól annyira különböző színházi fellépés légkörét és kötöttségeit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást