eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma

Megkerült Cellini sótartója

Az osztrák rendőrség megtalálta Benvenuto Cellini 50 millió euróra értékelt sótartóját, amelyet három évvel ezelőtt loptak el a bécsi Művészettörténeti Múzemból. A kincset részegen lopta el egy biztonsági rendszereket telepítő szakember.

A bécsi bűnügyi rendőrség vezetője vasárnap elmondta: a Robert M.-ként azonosított férfi szórakozásból lopta el a műremeket. Annak értékét sem tudta, csak a későbbi híradásokból jött rá.

Robert M. a rablás előtt néhány héttel járt a múzeumban, és észrevette a riasztórendszer hiányosságait, illetve azt, hogy az épület fel van állványozva. Hetekkel később, részegen, a múzeum felé járva támadt az az ötlete, hogy elemeli a kincset.

Kétszer is megmászta az állványzatot, mert előszörre egy zárt zsalu állta útját, ezért visszament az autójához egy bicskáért és azzal feszítette fel a zsalut.

A férfi hosszú ideig bécsi lakásában rejtegette a szobrot, majd másfél évvel ezelőtt egy dobozban elásta egy közeli erdőben.

A férfi maga jelentkezett a rendőrségen, miután a hatóságok körözni kezdték, mint egyikét azoknak, akiknek közük lehet a rabláshoz. Robert M. nem gondolta, hogy a rendőrség bármit rá tud bizonyítani, de lakásán egyértelmű nyomokat találtak, közölte a rendőrség.

A férfi ezután önként elvezette őket arra a helyre, ahol a szobrot elásta, hogy így csökkentse a rá váró akár tíz éves börtönbüntetést.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×