eur:
395.51
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Agárdy Gábor utolsó filmje

Az első, Márai Sándor-regény alapján forgatott, A gyertyák csonkig égnek című alkotást a 37. Magyar Filmszemlén mutatják be. A film egyik főszerepét a csütörtökön elhunyt Agárdy Gábor játszotta.

A kivételesen alacsony, mindössze 35 millió forint költségvetésű film az író azonos című regénye, illetve a Pesti Magyar Színházban két éven át hasonló szereposztásban nagy sikerrel játszott előadás alapján készült.

A nyáron, döntően a Balaton melletti nádasdladányi kastélyban felvett film rendezője, csakúgy, mint a színházi produkcióé, Iglódi István. A két főszerepet Avar István (Henrik, a tábornok) és a csütörtökön elhunyt Agárdy Gábor (Konrád, a volt barát) játssza.

A filmnek szomorú aktualitást ad, hogy a 84 éves Agárdy Gábor, a filmszemle egyik életműdíjasa, csütörtökön elhunyt.

Sipos József producer elmondta, hogy a színművész a nyári forgatáson - már betegsége tudatában - mindent megtett a film sikere érdekében.

Az 1942-ben íródott, a háborús depresszió hatásától sem független regény egy szoros barátság és egy szerelem elárulásáról, illetve a történtekkel való kíméletlen öregkori szembenézésről szól.

Henrik és Konrád négy évtized múltán találkoznak, hogy tisztázzák sorsuk alakulásának okait, anatómiai részletességgel kibeszélve a múltat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×