eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Arany Glóbuszt kapott a Született feleségek

A meleg cowboyok tragikus románcáról szóló Brokeback Mountain című filmet négy Arany Glóbusszal díjazta hétfőn a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége a 63. díjkiosztó gálán. A nyughatatlan (Walk The Line) című, Johnny Cashről szóló filmbiográfia három Arany Glóbuszt nyert.

Az amerikai-tajvani Ang Lee filmje, a Brokeback Mountain a drámai kategória legjobb filmjének járó Arany Glóbuszon kívül a rendezésért, a forgatókönyvért, valamint a legjobb eredeti filmdalért (A Love That Will Never Grow Old) is megkapta a földgolyót mintázó, filmszalaggal körülölelt arany gömböt.

A nyughatatlan című, Johnny Cashről szóló filmbiográfia három Arany Glóbuszt vitt el a vígjáték/musical kategóriában: legjobb filmnek járó díjat, illetve a June Carter countryénekest alakító Reese Witherspoon és a Johnny Casht alakító Joaquin Phoenix legjobb női illetve férfi főszereplő díját.

A drámai alkotás kategóriában Felicity Huffman kapta a legjobb női főszereplőnek járó kitüntetést: a Transamerica című filmben egy transzszexuális férfit alakít, aki a nemet váltó műtétre készül.

A legjobb férfi főszereplő Arany Glóbuszát a drámai kategóriában Philip Seymour Hoffman nyerte el a Capote című film címszerepéért. A film arról szól, hogyan írta meg Truman Capote Hidegvérrel című könyvét.

A legjobb külföldi film kategóriában a Mennyország most című, Hany Abu-Assad rendezte palesztin film kapott Arany Glóbuszt. A film két barátról, öngyilkos merénylet végrehajtására kiszemelt palesztin fiatalemberről szól.

Anthony Hopkins megkapta a legendás hollywoodi rendezőről, Cecile B. DeMille-ről elnevezett életműdíjat.

<

George Clooney (Fotó: HFPA)

George Clooney a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Arany Glóbusszal vigasztalódhatott: Sziriana (Syriana) című filmben a közel-keleti kőolajért folyó hatalmi játszmában egy CIA-ügynököt alakít. A legjobb női mellékszereplőnek Rachel Weisz színésznőt választották a hollywoodi külföldi tudósítók Az elszánt diplomata című, John le Carré regénye alapján készült filmben nyújtott alakításáért.

A legjobb eredeti filmzenéért az Egy gésa emlékiratai (Memoirs of a Geisha) kapott Arany Glóbuszt.

A legjobb tévésorozat a dráma kategóriában a Lost (Eltűntek), a vígjáték kategóriában pedig a Született feleségek (Desperate Housewifes) lett. A tévéprodukciók között a legjobb színésznő a dráma kategóriában Geena Davis lett, aki az amerikai elnököt alakítja a Commander in Chief (A főparancsnok) című tévéfilmben.

Az Oscar-díj "előfutárának" is tekintett díjat a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének a tagjai ítélik oda szavazással.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×