eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ház nélküli színházak találkozója

Fővárosi alternatív és független színházak mutatkoznak be január 16. és 30. között a Thália Színház színpadain. Az Alternatív Thália Projekt keretében tizenhét, több éve sikeresen működő társulat léphet fel.

Budapesten 40-50 alternatív játszó közösség lép fel rendszeresen, ami évadonként 160-200 előadást jelent. Az Alternatív Thália Projekt keretében a főváros színházi életében stabilan jelen levő, de megoldatlan finanszírozású színházak mutathatják meg magukat. Csak a valóban független együtteseknek adnak lehetőséget.

A fellépő együttesek között van a Dream Team Színház, az Oberon Társulat és Kovács Gerzson Péter TranzDanz táncegyüttese.

Az ősi, redukált formanyelvet használó Zugszínház Beckett Végjátékát adja elő, a Picaro Művészeti Produkciós Műhely a 2005-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Harold Pinter egyik darabját, Az ételliftet mutatja be. Az önmagát gesztusszínházként meghatározó Andaxínház a Még távolabb című darabbal lép fel, az (m)Színház József Attila életének utolsó kilenc hónapjáról mutat be "fiktív képeket és jeleneteket öt színészre és gordonkára".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×