eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kesselyák Gergely lett az Operaház főzeneigazgatója

Kesselyák Gergelyt nevezték ki január 1-jétől öt évre a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatójává. Bozóki András kulturális miniszter szerdán jóváhagyta a kinevezést.

Hegyi Árpád Jutocsa, a dalszínház főigazgatója a miniszter hozzájárulása alapján még a héten aláírja a kinevezést. Az Operaház tavaly novemberben írt ki pályázatot, és a bírálóbizottság egyhangúlag Kesselyák Gergelyt javasolta a posztra.

A főzeneigazgató felel az egyetemes operaművészet alkotásainak a nemzeti intézmény rangjához méltó színvonalú bemutatásáért és repertoáron tartásáért, fokozott figyelemmel a magyar szerzők műveire.

Kesselyák Gergely tavaly szeptember óta a művészeti irányításért felelős megbízott főzeneigazgatóként működött az Operaházban. Elődje, Petrovics Emil Kossuth-díjas zeneszerző augusztusban mondott le.

Az 1971-ben született Kesselyák Gergely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1995-ben.

1994-től a Magyar Állami Operaház vendégkarmestere, 2001-től karmestere; 2004-től a Budafest Nyári Nemzetközi Opera és Balett Fesztivál művészeti igazgatója, 2005 óta a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója volt.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×