eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A The New York Times magyar filmet méltat

Az amerikai The New York Times méltatja Tarr Béla Sátántangó című filmjét. Az alkotást hat napon át vetítik New York-ban, a Modern Művészetek Múzeumában.

„Ez a magyar film a kortárs művész azon ritka alkotásainak egyike, amely koncentrált odaadást követel a közönségtől: az idő luxusát" - írta Manohla Dargis, a The New York Times-ban.

A kritikus a Sátántangó szerkezetéről szólva kiemeli a tangóstruktúrát, amelyet a rendező az eredeti könyvből - Krasznahorkai László művéből - vett át: "hat lépés előre, hat lépés hátra".

„Először látunk egy alkoholáztatta kocsmai táncot egy kívülről beleső emberrel együtt. A jelenet meglehetősen nevetségesnek látszik. Később, amikor a szereplő öngyilkosságot követ el, a mulatság az elkárhozottak táncává válik" - írta a szerző.

A lap idézi Tarr Bélának a Kinoeye című internetes újság számára adott interjúját, amely szerint a mai nemzedék képes követni az információ és a történet logikáját, de az élet logikáját sem.

"A Sátántangóban az élet hol szép, hol groteszk, de mindig megbabonázó” - olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×