Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hamisítvány lehetett az elrabolt Rembrandt- és Rubens-kép

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valószínűleg nem eredeti az újvidéki Városi Múzeumból vasárnap ellopott Rembrandt- és Rubens-festmény. A szerb állami televízió közlése szerint a művek értéke nem néhány millió, hanem legfeljebb néhány ezer euró. A képeket vasárnap kora reggel két fegyveres rabolta el a biztonsági kamera nélküli múzeumból.

A szerb állami televízió közlése szerint az eredetileg Rembrandtnak és Rubensnek tulajdonított (és vasárnap ellopott) képek nincsenek hitelesítve, és nem szerepelnek a két művész alkotásait tartalmazó világkatalógusban sem.

Az InfoRádió helyi tudósítója ugyanakkor a rendőrségtől úgy értesült, hogy még Újvidéken vannak a helyi múzeumból ellopott festmények.

Az újvidéki múzeum igazgatója nem kommentálta a festmények eredetéről szóló hírt. Drago Njegovan vasárnap azt mondta: a két fegyveres által elvitt négy festmény közül a legértékesebb a 2 és fél millió fontot érő Rembrandt-alkotás, amelyet saját apjáról festett a németalföldi művész.

Korábban a belgrádi média arról számolt be, hogy vasárnap kora reggel két fegyveres sísapkával a fején, fegyverrel rontott be az épületbe, amikor az éjszakai portás beengedte váltótársát, aki maga után nyitva hagyta a bejárati ajtót. A rablók mindkettejüket megkötözték, szájukat ragasztószalaggal tapasztották le.

A belgrádi média szerint a rendőrség munkáját megnehezíti, hogy a múzeumban nincsenek biztonsági kamerák, a hét végén jóformán csak egy portás őrizte a gyűjteményt.