eur:
393.95
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eddig 80 millióan látták a Fantomot

Hétfő estétől az Operaház fantomja a leghosszabb ideje színpadon lévő darab a Broadway-n. Andrew Lloyd Webber musicaljét eddig világszerte 80 millióan látták és 3,2 milliárd dollár bevételt hozott 24 ország 119 városában, köztük Budapesten. A közel 18 éve futó darab egy másik Webber-musicalt, a Macskákat taszította le a trónról.

A hétfő esti volt a 7468. New York-i előadás az Operaház fantomja történetében. Ezzel a darab minden idők leghosszabb ideig repertoáron tartott előadása lett az amerikai nagyváros legendás színházi negyedében, a Broadway-n.

A díszelőadással – melyen természetesen jelen volt a szerző, valamint a darab producere, Sir Cameron Mackintosh és az első címszereplő, Michael Crawford, ugyanakkor egyéb kötelezettségei miatt hiányzott Andrew Lloyd Webber korábbi felesége, a Catherine-t alakító Sarah Brightman – az Operaház fantomja egy másik Webber-darabot, a Macskákat előzte meg.

A musicalt 1988 óta játszák megszakítás nélkül a Broadway-n. „A leghihetetlenebb és egyben kicsit nyomasztó dolog, hogy éppen egy saját előadásomtól veszem át az első helyet. Soha nem hittem volna, hogy ez valaha is megtörténhet” – fogalmazott az 57 éves Andrew Lloyd Webber, aki hozzátette: „az egyetlen dolog, ami kicsit megráz, az az, hogy soha nem leszek képes ezt a teljesítményt túlszárnyalni”.

Az Operaház fantomja már 1988-as amerikai színpadra állításakor is rekordot döntött, hiszen a 18 millió dolláros előleg addig példátlan volt az amerikai színjátszás történetében.

Ugyanakkor Andrew Lloyd Webber szerint már csak magánéleti okokból is különleges volt számára az előadás: „Nem hasonlított egyetlen, általam korábban színpadra állított showhoz sem, hiszen addig még soha egyetlen darabomban sem szerepelt a feleségem” – fogalmazott.

Magyarországon 2003 nyara óta szerepel a Madách Színház repertoárján az Operaház fantomja.

{{keretes_cim}}

Minden idők leghosszabb ideig broadway-i színpadon lévő darabját eddig 24 ország 119 városában 65 ezer alkalommal mutatták be. Világszerte 3,2 milliárd dollár bevételt hozott, ezzel jócskán megelőzi a második helyezett Titanic-ot (1,2 milliárd dollár). Az Operaház fantomját eddig 80 millió ember látta.


Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×