Kortárs képzőművészeti iroda alakult

Infostart
2006. január 6. 10:38
Bencsik Barnabást bízta meg a Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda vezetésével Bozóki András kulturális miniszter. Az új kortárs képzőművészeti export iroda 2006. január 1.-ével alakult meg a Hungarofest Kht.-n belül - áll a minisztérium az InfoRádióhoz eljuttatott közleményében.

Bencsik Barnabás művészettörténész 2002 óta szabadúszó kurátorként és kiállítás szervezőként a Hungarofest megbízásából dolgozott. 2003-ban az 50. Velencei Biennálé magyar pavilonjának projekt menedzsereként közreműködött. Ezt megelőzően 2001-ben és 2002-ben a MEO – Kortárs Művészeti Gyűjtemény művészeti igazgatójaként dolgozott, 2000 és 2001 között a Műcsarnok főkurátora volt.

A Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda (Agency for Contemporary Art Exchange) célja, hogy segítse a fiatal magyar alkotók nemzetközi bemutatkozását. Az új szervezet feladata a nemzetközi csereprogramok és műteremprogramok szervezése lesz, valamint a kapcsolatteremtés a nemzetközi kiállítóhelyekkel. A tervek között egy információs bázis kiépítése is szerepel.

Bencsik Barnabás az InfoRádióban elmondta: a szerevezet létrehozására azért volt szükség, mert a magyar képzőművészet kezd kiszorulni a nemzetközi porondról.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást