eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Chagall-kiállítás Debrecenben

Marc Chagall-kiállítást rendez január 13. és február 10. között a debreceni Déri Múzeum. A korábban Szegeden és Pécsett bemutatott kiállítás három olajfestményből és 43 litográfiából áll, amelyek Homérosz Odüsszeia történetét dolgozzák fel.

A kiállítás szervezése több mint másfél éve folyik, a Chagall-gyűjtemény védelmére új biztonsági berendezésekkel látták el a kiállítótermet, korszerűsítették a világítást és új, a levegő páratartalmát állandó szinten tartó eszközöket szereztek be. A fejlesztések közel ötmillió forintba kerültek.

Marc Chagall a most kiállított litográfiákat 1974 és 1975 között készítette, amelyet 20 évvel korábbi görögországi útja inspirált. A kőnyomatos képekből összesen 30 sorozat készült, Debrecenben a 24-es számút állítják ki.

A kiállítás Debrecenben február 10-ig lesz megtekinthető.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×