Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Majdnem felbomlott a U2

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A világ egyik legjobb együttesének tartott ír U2-ban komoly feszültségeket gerjesztettek énekese, Bono közéleti szerepvállalásai. Erről maga az énekes beszélt a BBC brit közszolgálati médiumnak adott interjújában. Bono szerint volt olyan pillanat, amikor úgy érezte: előfordulhat, hogy emiatt távoznia kell a zenekarból.

Az 1977-ben Dublinban alakult és azóta változatlan felállásban (Bono – ének, Larry Mullen – dob, The Edge – gitár és Adam Clayton – basszus) zenélő U2 énekese mindig is híres volt arról, hogy koncert közben is társadalmi állásfoglalásokat közöl.

A BBC brit közszolgálati rádiónak adott interjújában Bono azt mondta, hogy zenésztársai mindig is „kimondottan támogatták szellemileg és anyagilag is a munkámat, de úgy vélték, hogy ez egy rock’n’roll banda, aminek az elsődleges feladata az, hogy ne legyen unalmas.”

Bono szerint éppen ezért nagyon vigyáznia kell a zenekarnak, hogy ne hagyják őt túl sokat prédikálni, amit úgy oldanak meg, hogy a dobos Larry Mullen időzíti az énekes beszédeit.

„Volt egy pont, amikor arra gondoltam: ezért ki fognak dobni a bandából” – fogalmazott Bono, aki elismerte, hogy ő is tartott attól, a közönség miként reagál majd beszédeire, de félelmei nem igazolódtak be.

Mára a U2 többi tagja is felismerte, hogy közönségük értékeli az ő munkáját – fogalmazott az énekes, aki jelentős szerepet vállalt abban, hogy tavaly júliusban a G8-ak találkozóján megállapodás született a szegény országok megsegítéséről.