Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Róbert Gidát kirakják a Százholdas Pagonyból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolc évtized után felbomlik a Százholdas Pagony csapata: a jogokat birtokló Disney vezetése ugyanis úgy döntött, hogy \"lecseréli\" Róbert Gidát. A jogtulajdonos Disney szerint az eredeti szereplők \"elfáradtak\".

Egy hatéves, vörös hajú kislány váltja 2007-től Róbert Gidát a Walt Disney Company által készített Micimackó-rajzfilmekben – értesült az USA Today napilap. A Disney szerint Tigris és Micimackó továbbra is az eredeti Milne-történetekre jellemző „bizalom, barátság és boldogság” légkörében élnek majd.

Micimackót az idén esedékes 80. évforduló kapcsán „tervezik újra”, a döntés még a Disney-n belül is vitákat váltott ki, nyilatkozta az USA Today amerikai lapnak a vállalat egyik munkatársa.

„Először még házon belül is sokan összevonták a szemöldöküket, de az általános érzés az, hogy ezeknek az időtálló karaktereknek friss leheletre van szükségük és ezt csak egy új szereplő bevonásával biztosíthatjuk” – mondta Nancy Kanter.

A Disney szerint az új sorozat az eredeti, 1926-os könyvben szereplő kalandok aktivitását szeretné visszahozni, így próbálván megszólítani az iskola előtti korban lévő örökmozgó gyerekeket.

A Disney indoklása ugyanakkor aligha elégíti majd ki a Micimackó-rajongókat, akik nyilván azzal érvelnek majd, hogy az eredeti történetek Milne fiának, Christopher Robinnak (azaz Róbert Gidának) íródtak.