Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Visszaküzdötte magát a legjobbak közé Kínában az Apple

Infostart
2024. október 26. 22:11
Szorongatja a Huaweit is az okostelefon-piacon.

Az Apple ismét az öt legnagyobb okostelefon-gyártó közé került Kínában a harmadik negyedévben, részben az iPhone 16 bevezetésének köszönhetően. Az International Data Corporation (IDC) adatai szerint az Apple a második helyen áll a piaci részesedés tekintetében, míg a Huawei szorosan követi a harmadik helyen - írja a Portfolio a Cnbc cikkére hivatkozva.

Az IDC jelentése alapján az Apple 15,6 százalékos piaci részesedést ért el Kínában a harmadik negyedévben, ami enyhe csökkenést jelent a tavalyi 16,1 százalékhoz képest.

A vállalat kínai szállításai stagnáltak az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel szemben a Huawei jelentős előrelépést tett: 15,3 százalékos piaci részesedést ért el, és okostelefon-értékesítései 42 százalékkal nőttek az előző évhez képest. A kínai technológiai óriás sikerének kulcsa a tavaly bemutatott Mate 60 okostelefon, amely meglepően fejlett chipet tartalmaz.

Az Apple és a Huawei közötti verseny kiéleződött, különösen azután, hogy a Huawei túllépett az amerikai szankciók okozta nehézségeken. Az Apple közben igyekszik megerősíteni pozícióját Kínában, amely egyik legnagyobb és legfontosabb piaca.