Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

Az általa megrágalmazottakhoz kerül Rudy Giuliani luxuslakása és több értékes vagyontárgya

Infostart
2024. október 23. 17:53
Rudy Giulianit, Donald Trump volt ügyvédjét arra kötelezte a bíróság, hogy adja át manhattani luxuslakását és más értékes vagyontárgyait két georgiai választási alkalmazottnak, akiket megrágalmazott a 2020-as elnökválasztás után.

New York egykori polgármestere hamisan állította azt, hogy Ruby Freeman és Shaye Moss választási csalásban vett részt, és emiatt vesztette el Trump az elnökválasztást – idézi a CNN beszámolóját a 24.hu.

Miután Giuliani elvesztette a rágalmazási pert, egy szövetségi bíróság 148 millió dolláros kártérítést ítélt meg a két nőnek, és az ítélet részeként a bíró arra utasította Giulianit, hogy adja át luxusvagyonát, köztük egy Manhattanben található penthouse lakást, több luxusórát – például olyanokat, amelyeket különböző európai államfőktől kapott 2001. szeptember 11-e után –, a legendás baseball-játékos, Joe DiMaggio által dedikált mezt, Lauren Bacall színésznő korábbi Mercedes autóját, különböző ékszereket és egy tévét.

A fentieken túl a bíróság elutasított Giuliani azon indítványát, hogy csődeljárással próbálja késleltetni a kifizetéseket, továbbá több mint 2 millió dollárnyi jogi költség megfizetésére is kötelezte, amellyel állítása szerint a Trump-kampánycsapat tartozik neki.

A csődeljárás megindítása ellenére Giulianira továbbra is komoly pénzügyi nyomás nehezedik a különféle jogi eljárások és adósságok, például adótartozás miatt. Sőt, a rágalmazási perben eljáró bíró még arról is dönthet, hogy át kell adnia a floridai Palm Beachben található luxuslakását is – olvasható.