Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump üzent a nőknek

Infostart / MTI
2024. október 17. 07:57
Egy nők számára szervezett kampányrendezvényen Donald Trump arról beszélt, megtiltaná, hogy biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak.

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak. A volt elnök és republikánus elnökjelölt erről szerdán beszélt Georgia államban egy nők számára szervezett kampányrendezvényen.

Donald Trump olyan esetekre hivatkozott, amikor női sportolók sérülést szenvedtek egy náluk fizikailag erősebb transznemű versenyző miatt, és azt mondta, az ilyen sportolók tisztességtelen előnyhöz jutnak.

"Teljes mértékben megállítjuk. Az nem történhet meg, hogy férfiak vegyenek részt egy női mérkőzésen" - fogalmazott.

A választói fórumon az elnökjelölt egyben arra is ígéretet tett, hogy megvonja a városok úgynevezett "menedékváros" státuszát, amelynek jegyében a helyi hatóságoknak nem kell együttműködniük a szövetségi hatóságokkal például illegális bevándorlók elleni fellépésben. Donald Trump utalt arra a georgiai egyetemistára, Laken Rileyra, akit az idén egy közelmúltban érkezett és a hatóságok által elengedett illegális bevándorló gyilkolt meg.