Nyitókép: Stocktrek Images/Getty Images

Az oroszok megszereztek és megjavítottak egy speciális amerikai páncélost

Infostart
2024. október 15. 11:41
Több orosz portál is beszámolt róla, hogy az mérnököknek sikerült megjavítani és hadrendbe állítani egy megsérült és hátrahagyott M88A2 Hercules páncélozott műszaki mentőjárművet, amit az amerikaiaktól kaptak az ukránok.

Kijev összesen 8 darab M88-as műszaki mentőjárművet kapott az Egyesült Államoktól, még a tavalyi nyári offenzíva támogatására. Az M88 elsődleges feladata a mozgásképtelenné vált harckocsik és más nehéz járművek vontatása, javításuk elősegítése - írja a Portfolio. Ezek az amerikai páncélosok többször tették is tették a dolgukat, több alkalommal mentettek ki sérült járműveket a harcvonalból.

Ám ezek a járművek sem sebezhetetlenek, az ukrán erők már az eredeti állomány felét elveszítették: két M88A1 megsemmisült, egy orosz kézre került, egynek pedig ismeretlen a sorsa azon túl, hogy sérülten az oroszokhoz került.

Most több portál egy friss videóban mutatta be, hogy az M88A2-est kimentették a frontvonalból, és az orosz gépészmérnökök némi tanulmányozást követően megjavították a járművet, ami így most az orosz csapatokat támogatja a háborúban.