Nyitókép: Farion_O/Getty Images

Elevenen felgyújtottak egy 15 éves fiút, kábítószer áll a háttérben

Infostart
2024. október 6. 18:47
Borzalmas gyilkosságnak esett áldozatul egy 15 éves fiú Marseille-ben, a tett a drogbandák gerjesztette erőszakkal hozható összefüggésbe - közölte vasárnap Nicolas Bessone, a dél-franciaországi város főügyésze.

A vádhatóság képviselője szerint a fiatalt legalább ötven alkalommal szúrták meg, majd elevenen felgyújtották. Bessone példátlan kegyetlenségről beszélt a szerdán elkövetett tett kapcsán. Az ügy egy további gyilkosságot is maga után volt egy 14 éves feltételezett elkövetővel.

Marseille Franciaország második legnagyobb és egyben egyik legszegényebb városa. A kábítószeres bűnözéssel kapcsolatba hozható erőszakcselekmények szinte mindennaposak, néhány éve több banda is háborút folytat egymással a drogkereskedelem ellenőrzéséért. Bessone hangsúlyozta, hogy ezen erőszakcselekmények áldozatai, de elkövetői is egyre fiatalabbak.

A mostani gyilkossági ügyben a 15 éves áldozatot online fogadta fel egy 23 éves, börtönben ülő férfi. A fegyenc, aki magáról azt mondja, hogy a DZ Mafia néven ismert banda tagja, arra adott megbízást a tinédzsernek, hogy megfélemlítés végett gyújtsa fel egyik riválisa otthonának bejáratát, amiért 2000 euró (800 ezer forint) jutalmat ígért. Az ügyészség szerint a fiatalt azonban egy rivális banda tagjai megtalálták, majd kegyetlenül meggyilkolták.

Az erőszakcselekmény egy további élet kioltását is maga után vonta. A már említett fegyenc egy további fiatalt, ezúttal egy 14 évest fogadott fel, hogy bosszúból ölje meg a rivális Blacks banda egyik tagját. A rab 50 ezer eurót (20 millió forint) ígért a gyilkosságért. A 14 éves fiú egy olyan 36 éves családapát fogadott fel sofőrnek, akinek nem volt köze a kábítószerbűnözéshez. Amikor azonban a férfi megtagadta, hogy várjon a fiúra, az pisztolyt rántott és fejbe lőtte.

Az idei év eleje óta Marseille-ben eddig 17 embert gyilkoltak meg a kábítószeres bűnözéssel összefüggésben,

tavaly az áldozatok száma 49 volt