Nyitókép: Forrás Reddit

A brit hírszerzés szerint fájdalmas találatokat kapott az orosz ellátás

Infostart
2024. szeptember 30. 13:48
A brit védelmi minisztérium szerint három olyan fontos lőszerraktárt is csapás ért, hogy az befolyással lehet az oroszok utánpótlására, amit kénytelenek lehetnek átszervezni.

A Minisztry of Defence által közzétett anyag három pontban foglalta össze a friss értesüléseket - írja a Portfolio. Ez a három fontos pont a következő:

  • Az ukrán erők 2024 szeptember 21-ére virradóra raktárakra mértek csapást a krasznodari Tikhoretszben, illetve egy másik telepre a volgográdi Tverben. Nem sokkal ezt megelőzően Kijev egy toropéci lőszerraktár ellen hajtott végre sikerrel akciót. Csak ebben a támadásban legalább 30 ezer tonnányi lőszer semmisülhetett meg.
  • A hadművelet eredményeként legalább rövid ideig ellátási nehézségek adódtak az orosz tüzérség és a kézifegyverek lőszerellátásában. Ez kritikus fontosságú a háború során, mivel mindkét fél nagyban támaszkodik a frontvonalakon a tüzérségre, ráadásul az elhúzódó harcok során egyre fontosabb lesz, hogy ki tud tartósabb fölényt kialakítani. A három helyszínen megsemmisített lőszerek összmennyisége az orosz és észak-koreai lőszerellátás eddigi legnagyobb veszteségét jelenti a háború során.
  • Az eset egyben azt is mutatja, hogy hiába keríti be Moszkva Ukrajnát több oldalról többszintű légvédelmi eszközökkel, továbbra is nehézségekbe ütköznek a mélységi ukrán dróntámadások kivédésénél. Vélhetően ez arra kényszeríti majd az orosz hadvezetést, hogy ez eddigieknél is szétszórtabb logisztikai láncot hozzanak létre, amely komoly terhet ró a már eddigi is túlterhelt rendszerre.