Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Nagyott nőtt egy nap alatt a leggazdagabb európai vagyona

Infostart
2024. szeptember 27. 16:50
Bernard Arnault eddigi éve hullámvasútra hasonlít: korábbi 24 milliárd dolláros visszaesés után most, hogy Kína zöld utat adott az ösztönző intézkedések fokozásának, egyetlen nap alatt hatalmasat nőtt Európa leggazdagabb emberének vagyona.

Bernard Arnault vagyona csütörtökön 17 milliárd dollárral 201 milliárd dollárra emelkedett, ami a Bloomberg Billionaires Index szerint az eddigi harmadik legnagyobb egynapos növekedés - írja a Portfolio a Bloomberg cikke nyomán.

Ez az ugrás annak köszönhető, hogy az LVMH részvényei 9,9 százalékkal ugrottak meg, mivel a befektetők szerint a kínai ösztönző intézkedések feléleszthetik a luxuscikkek iránti keresletet

- írják. A 75 éves Bernard Arnault vagyona a Bloomberg vagyonindexe szerint szinte teljes egészében az LVMH-ban lévő 48 százalékos részesedéséhez kötődik. A világ legnagyobb luxuscikkgyártójának részvényei az év eleje óta 7,5 százalékkal estek vissza, mivel a gyenge kínai kereslet és a fogyasztók visszafogott költekezése ártott az LVMH eredményeinek.

A kínai lépés viszont pozitív hatással volt a vállalat részvényárfolyamára, miután az LVHM tavalyi forgalmának 38 százalékát az ázsiai piac tette ki, aminek jelentős része Kínában összpontosul.

Hozzáteszik, nem Bernard Arnault az egyetlen haszonélvezője a kínai piaci ösztönzőnek. A PDD Holdings alapítója, Colin Huang, aki a múlt hónapban elvesztette Kína leggazdagabb embere címét, miután a vállalat gyenge értékesítési növekedést prognosztizált, csütörtökön 5 milliárd dollárt keresett, mivel e-kereskedelmi vállalatának részvényei 14 százalékkal emelkedtek.