Nyitókép: Wikipédia

Ikonikus fegyverre lehet licitálni

Infostart
2024. szeptember 25. 07:15
Bruce Lee nuncsakuját is meg lehet venni, és a napszemüvegeit is.

Bruce Lee legendás nuncsakujai, amelyeket A Sárkány közbelép című filmjében használt, hamarosan árverésre kerülnek. Szeptember 28-án egy különleges aukción lesz lehetőség licitálni a híres harcművész emléktárgyaira, köztük ezekre az ikonikus fegyverekre is - írja a hirado.hu.

A nuncsakuk, amelyeket Bruce Lee a film emlékezetes barlangi harci jelenetében használt, kifejezetten az ő elképzelései alapján készültek. Könnyű anyagból, habszivacs bevonattal és bőrrel megerősítve, a nagy hőségben is kiváló fogást biztosítottak a sztárnak, akinek gyakran izzadt a tenyere a meleg miatt.

Valamint egy pár vintage Persol Ratti napszemüveg, amelyet Lee gyakran hordott – ezek árát 12 000 dollárra becsülik. A szemüveg nemcsak divatkellékként vált híressé, hanem praktikus szerepe is volt, mivel a harcművész fényérzékenységben szenvedett.

Az árverésen továbbá olyan egyedi tárgyakra is licitálhatnak a rajongók, mint például pillangó kardok, bo botok, valamint Bruce Lee által kézzel rajzolt illusztrációk, amelyek a Zöld darázs című televíziós sorozatban játszott karakterét, Katót ábrázolják.

Bruce Lee, akit a modern harcművészet egyik legnagyobb alakjaként tartanak számon, mindössze 32 évesen hunyt el agyödéma következtében 1973-ban Hongkongban.