Nyitókép: You Tube

London elleni pusztító nukleáris csapást szimulált egy orosz csatorna – videó

Infostart
2024. szeptember 24. 21:25
A Cárgrád Telegram-csatornán vetített videó egy olyan robbanást mutat be, amely szerinte 850 ezer halálos áldozatot követelhet.

Egy orosz televíziós csatorna olyan dokumentumfilmet sugárzott, amely egy London belvárosa elleni nukleáris támadást szimulált. A Cárgrád Telegram-csatornán vetített videó egy olyan nukleárisfegyver-robbanást mutat be, amely szerinte 850 ezer halálos áldozatot követelhet – számolt be az Independent, amit az Index szemlézett.

„Képzeljük el egy pillanatra, hogy megtörténik az elképzelhetetlen. Egy nukleáris fegyver robban London felett. Ebben a dokumentumfilmben a katasztrófa pusztító következményeit tárjuk fel” – kezdődik a dokumentumfilm. Egy 750 kilotonnás nukleáris hatóerejű robbanófejet mutatnak be, amely az Egyesült Királyság felé tart. A robbanás szimulált epicentruma Westminster. „A detonáció után a Naphoz hasonlóan forró tűzgömb gyorsan terjed, és 950 méteres sugarú körben mindent elpusztít” – állítja a videó.

A kezdeti halálos áldozatok száma a szimuláció szerint meghaladja a 250 ezer embert, a hat mérföldes körzetben pedig több mint 600 ezer sérültet eredményez. Azt állítja, hogy további 450 ezer ember fog meghalni égési sérülések, törmelékek okozta sérülések vagy sugárbetegség következtében, és „több mint egymillió ember szenved valamilyen sérülést”.

„Ebben a körzetben minden, ami éghet, lángra kap. Benzinkutak, autók, elektromos alállomások, gázinfrastruktúra” – állítja a jelentés.

A videóban hozzáteszik, hogy „a robbanásveszélyes létesítmények fel fognak robbanni, és felerősítik a pusztítás hatását egy hatalmas területen, beleértve a Camdentől Greenwichig és Islingtontól Wandsworthig terjedő területeket”.