Nyitókép: Egy orosz légitámadás következtében megrongálódott bevásárlóközpont Dnyipróban 2023. december 29-én. MTI/EPA/Arszen Dzodzajev

Mit keresett egy orosz drón egy ukrán atomerőmű közvetlen közelében?

Infostart
2024. szeptember 20. 21:53
Rakétacsapást mért Oroszország a dél-ukrajnai Odesszára, az eddigi adatok szerint négyen sebesültek meg, károk keletkeztek a kikötői infrastruktúrában és kereskedelmi hajóban - közölte Oleh Kiper, a megye kormányzója.

Az ukrán légierő közlése szerint péntekre virradóra az orosz erők több rakétával és hetven kamikaze drónnal támadták Ukrajnát, a légvédelem 61 ellenséges drónt és egy rakétát semmisített meg.

Szerhij Tyurin, a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megye kormányzója a Facebookon azt írta, hogy éjszakai támadása során egy orosz kamikaze drónt rögzítettek, amint elhaladt a hmelnickiji atomerőmű közvetlen közelében. "Oroszország folytatja a nukleáris zsarolást, rakétákat és drónokat küldve az ukrán atomerőművek felé" - fűzte hozzá a kormányzó.

A szintén nyugat-ukrajnai Lviv megyéig is elrepült egy orosz drón. "A légvédelmi erők megsemmisítettek egy orosz támadó drónt a lvivi régióban, a lehulló roncsok tüzet okoztak az egyik faluban" - közölte Makszim Kozickij, a megye kormányzója.