Nyitókép: Forrás: X / Mete Sohtaoğlu

Az ukrán légierő az összes támadó orosz drónt lelőtte

Infostart / MTI
2024. szeptember 19. 12:42
Az ukrán légvédelem lelőtte mind a 42 támadó orosz drónt és a négy orosz rakétából egyet csütörtökre virradó éjszaka - közölte az ukrán légierő.

A Telegram üzenetküldő alkalmazásra feltett beszámoló szerint a légvédelem kilenc ukrán régióban lépett működésbe.

Szerhij Liszak, a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye kormányzója közölte: a légierő egy rakétát semmisített meg a régió felett, senki sem sérült meg.

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója szerint hat ember megsebesült a frontvonaltól nyolc kilométerre fekvő Kupjanszkot ért orosz támadásban, Harkiv városában pedig a civil infrastruktúra, egy iskola, egy óvoda és tíz lakóház sérült meg.

Cserkaszi megyében szintén megrongálódott egy oktatási intézmény - számolt be Ihor Taburec, az ország középső részében lévő régió kormányzója.

Egy idős nő meghalt, két másik nő pedig megsebesült a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye területén végrehajtott orosz csapásokban - közölte csütörtökön Ivan Fedorov kormányzó, aki a Telegramon arról is tájékoztatott, hogy az orosz erők az elmúlt 24 órában 161-szer lőtték a régiót, infrastrukturális létesítményeket és lakóházakat megrongálva.