Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Az autópályáján lövöldöző amerikai katona holttestét megtalálhatták

Infostart / MTI
2024. szeptember 19. 21:36
Minden valószínűséggel annak a szökevénynek a holttestét találták meg a rendőrök Kentucky állam erdőparkjában, aki szeptember elején félautomata fegyverével lövöldözni kezdett egy autópályán - közölte a rendőrség.

Joseph Couch, az amerikai hadsereg egykori tartalékos katonája szeptember 7-én nyitott tüzet gyanútlan autósokra Kentucky állam egyik autópályáján egy AR típusú félautomata puskával, amelyet legálisan vásárolt a lövöldözés napján.

A lövöldözést követően hajtóvadászat indult a 32 éves férfi után: több állami, szövetségi és bűnüldöző szerv kereste helikopterek, drónok, nyomkereső kutyák és különleges akciócsoportok segítségével a Danie Boone nemzeti erdőpark területén.

"Bízunk benne, hogy ezzel lezárul a Joseph Couch utáni keresés" - mondta Phillip Burnett, Kentucky állam rendőrfőnöke, hozzátéve, hogy a holttest közelében egy azonosítatlan fegyvert és olyan személyes tárgyakat is találtak, amelyek minden valószínűséggel a férfi tulajdonában álltak.

A lövöldözés előtt Couch felesége arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy férje egy olyan üzenetet küldött neki, amelyben leírta: meg fog ölni sok embert, és utána magával is végezni fog.

A rendőrség egy pár segítségével bukkant rá az azonosítatlan holttestre az erdőpark területén. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a holttest a keresett férfié, a házaspár 25 ezer dolláros jutalomban részesül.

A szeptember eleji lövöldözés Kentucky délkeleti részén történt, London városától 13 kilométerre. A támadás során öt ember megsérült, és legalább 12 járművet lövedék ért. A rendőrség még aznap este megtalálta az elkövető félautomata puskáját, autóját és mobiltelefonját.