Nyitókép: Pixabay

Valamit telibe találtak az ukránok Oroszországban, hatalmas robbanást videóztak le

Infostart
2024. szeptember 18. 11:18
A jelek szerint az ukránok eltalálták az orosz védelmi minisztérium toropeci rakétaraktárát egy éjszakai támadás során. A felvételek alapján úgy tűnhet, mintha vulkán tört volna ki a térségben.

A kora reggeli órákban valósággal elárasztották a közösségi médiát azok a felvételek, melyeken több hatalmas robbanás látható Oroszország nyugati részén - írja a Portfolio. Mint írják,

a rendelkezésre álló információk szerint drónnal találhatták el a régió egyik legnagyobb lőszerdepóját, a toropeci raktárat.

Az orosz fél közlése szerint egy lezuhanó ukrán drón okozott tüzet a területen, azonban az internetre felkerült felvételek alapján a "tűz" sokkal inkább hasonlít egy gombafelhőre. Hozzáteszik, a helyzet azért is kifejezetten kellemetlen, mert az ilyen lőszerlerakatokat rendszerint betonbunkerekben, a föld alá létesítik. Az orosz hatóságok elkezdték evakuálni a területet.

Az ukrán csapatok az elmúlt nagyjából egy évben saját fejlesztésű drónjaikkal egyre mélyebben hatolnak be az orosz légtérbe. A technológia fejlődését remekül szemlélteti az, hogy az ukrán határtól 470 kilométerre fekvő Toropec már egyáltalán nem számít távoli célpontnak - írja a lap.