Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Több száz ukrán zsoldost lőhettek ki az oroszok

Infostart
2024. szeptember 7. 13:48
500, köztük európai országokból származó zsoldosok is meghaltak és megsebesültek egy poltavai kiképzőközpont elleni támadásban – írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

Körülbelül 500 ember halt vagy sebesült meg. A halottak és sebesültek között ott vannak az Ukrán Fegyveres Erők és a Nemzeti Gárda katonái, kommunikációs szakemberek, elektronikus felderítők, drónok kezelői, valamint külföldi zsoldosok Lengyelországból, Franciaországból, Németországból és Svédországból, akik az ukrán hadsereget képezték ki közölte egy magas rangú katonai forrás. A X-en még nagyobb számot írnak, ott 700 ember elvesztését valószínűsítik.

Az Index emlékeztet arra, hogy mindez kedden történhetett, amikor Oroszország támadást intézett a közép-ukrajnai Poltava városa ellen. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadást követően azonnal elrendelte a támadás minden körülményének teljes és mihamarabbi kivizsgálását.

„A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint két ballisztikus rakétáról van szó. Egy oktatási intézmény és egy szomszédos kórház területét találták el” – jelentette ki Volodimir Zelenszkij.