Nyitókép: Pixabay

Hatalmas robbanás rázta meg Oroszország legnagyobb olajfinomítóját

Infostart
2024. augusztus 26. 19:55
Legalább hét ember megsebesült abban a detonációban, amely az omszki olajlepárló üzemben történt.

Hét embert ápolnak kórházban, egyiküket súlyos sérülésekkel, miután hatalmas robbanás történt az oroszországi Omszk olajfinomítójában. A helyi kormányzó Vitalij Hocenko ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül az üzem a szokásos módon működik - jelentette a Reuters.

A brit hírügynökség idézte az üzemben kiadott hivatalos közleményét is, amely szerint: "az omszki finomítóban a lángokat megfékezték. Az üzem automatikus biztonsági rendszere tüzet észlelt a berendezésekben... A cég a megszokott módon működik"

Az omszki olajfinomító 2022-ben több mint 21 millió tonna (napi 420 000 hordó) kőolajat dolgozott fel. Eddig ez az üzem állította elő Oroszország teljes termelésének 8 százalékát.

A közösségi médiában megjelent egyes hírek szerint hatalmas robbanás hallatszott a Moszkvától mintegy 2700 km-re keletre fekvő nyugat-szibériai város több kerületében.

A tűz oka egyelőre nem ismert. A Reuters ugyanakkor emlékeztet rá, hogy eddig már több orosz olajfinomítót is ukrán dróntámadások értek.