Nyitókép: Forrás: Wikipédia

A saját gazdáját tépte szét egy leopárd Szlovákiában

Infostart / MTI
2024. augusztus 25. 09:41
Leopárd ölte meg tulajdonosát egy szlovákiai magánállatkertben - közölte pénteken a besztercebányai rendőrfőkapitányság hivatalos Facebook-oldalán

A tájékoztatás szerint a 63 éves férfit élettelenül találták a leopárdok számára fenntartott körbekerített területen Jecenye faluban.

Egyelőre nem világos, mi vezethetett a szerencsétlenséghez, ugyanakkor nem áll fenn veszély a nyilvánosság számára. Az STVR közszolgálati televízió falusiakra hivatkozó jelentése szerint

a 63 éves férfi egyedül működtette magánállatkertjét, s már a történteket megelőzően is voltak olyan aggályok, hogy ez meghaladhatja erejét.

Mintegy húsz különböző háziállatot, illetve vadállatott tartott, köztük több majomfajt, ragadozómadarakat, különböző kutyafajtákat. Egyedül gondoskodott az állatokról, ahogy a látogatókról is.

Szlovákiában az utóbbi időben megszigorított törvények ellenére továbbra is működnek kisebb magánállatkertek. A mostanihoz hasonló balesetek is előfordultak már: egy éve egy oroszlán ölte meg tulajdonosát.