Nyitókép: Furchin/Getty Images

Földrengés volt Horvátországban, itthon is érezni lehetett, jönnek a beszámolók

Infostart
2024. augusztus 13. 09:59
Földrengés pattant ki szomszédos területeinken, Horvátországban, magyar idő szerint 8 óra 43 perckor.

A földrengés epicentruma Kapronca közelében, körülbelül 15 kilométerre volt a magyar határtól. A rengés magnitúdója 4,4 volt, így hazánkban több településről érkeznek a bejelentések.

Eddig Zalaegerszeg, Pécs, Örtilos, Nagykanizsa, Kaposvár, Szekszárd településekről érkeztek bejelentések, de károkról egyelőre nincs tudomásunk - írta a Facebookon a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. A hozzászólásokból kiderül, a határhoz közeli magyar településeken is érezték a földmozgást.

A Zaol zala vármegyei portál szerint a közösségi oldalakat pillanatok alatt elárasztották a bejegyzések, melyek arról szóltak, hogy milyen ijesztő volt a rövid földmozgás. Néhányan arról számoltak be, hogy a morajlást éreztek és az egyik irodaházban az összes bútor egyszerre mozdult meg. A lap nagykanizsai, Ady utcai szerkesztőségében is megmozdult néhány bútor, s néhány pillanatig rezgett.

Volt olyan, aki beült az autójába, ami hirtelen ide-oda mozgott. Mások még a kertben is érezték, ahogy megmozdult alatta a föld. A Nagykanizsától bő 20 kilométerre lévő somogyi Zákányban még erősebb rengésről számoltak be, de néhányan Eszteregnyéről és Semjénházáról is jelentették a földmozgást.

(A nyitókép illusztráció.)