Nyitókép: Nobi Hayashi 林信行

Iráni támadás érhette a szíriai amerikai támaszpontot

Infostart
2024. augusztus 10. 16:54
Nincsenek sérültek.

Iráni támogatású milíciacsoportok drónnal támadtak meg egy amerikai támaszpontot Szíriában. Úgy tudni, az incidensnek nincsenek sérültjei, de a kárfelmérés még folyamatban van. A hét elején már történt egy hasonló támadás Irakban, akkor öt amerikai sebesült meg az Al-Aszad légitámaszpontot ért támadásban. Egy amerikai védelmi tisztviselő szerint dróntámadás ért egy kelet-szíriai amerikai katonai támaszpontot – írja az Index az ABC News-ra hivatkozva.

Az első jelentések szerint a támadásnak nincsenek sérültjei. Augusztus 9-én, amerikai keleti parti idő szerinti 17 óra körül egy egyirányú támadó, pilóta nélküli légi rendszerrel (OWAUAS) támadás történt az amerikai és koalíciós erők ellen a szíriai Rimalen leszállási zónánál – mondta a védelmi tisztviselő.

A támadás a legutóbbi jele annak, hogy az Irán által támogatott iraki és szíriai milíciacsoportok hónapok óta tartó szünet után mindkét országban újra támadást indíthattak az amerikai támaszpontok ellen. A közösségi médiában közzétett bejegyzések arra utaltak, hogy a támadás következtében tűz keletkezhetett.