Nyitókép: Pixabay

Eljárási hiba miatt szabadlábon Simsik Cynthia feltételezett gyilkosa

Infostart
2024. augusztus 9. 08:48
A 44 éves Cs. György 25 évet kaphat, ha rábizonyítják az emberölést.

A Nagyszombati Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte a Nagyszombati Járási Bíróság végzését, amely alapján Cs. Györgyöt őrizetbe vették Simsik Cynthia meggyilkolásával, röviddel a nő holttestének megtalálása után. György a letartóztatása után nem sokkal panaszt tett a határozat ellen, és sikerrel járt - írja az ujszo.com.

A kerületi bíróság szerint az eljárás során szabálysértés történt, a döntés jogerős.

A járási bíróság a gyanúsítottat eredetileg preventív célból vette őrizetbe, erre a nyomozóknak a törvény értelmében 48 órájuk volt. Cs. Györgynél erre hétfőn került sor, a férfi viszont azzal védekezett, hogy mozgását már egy nappal korábban korlátozták, amikor elment a dunaszerdahelyi rendőrőrsre.

Július végén jelentette be a kézilabdázó Simsik Cynthia édesapja, hogy eltűnt a 31 éves lánya. A nő holttestét 5 nappal később találták meg. Cs. György a sportoló 44 éves párja volt, akivel már évek óta kapcsolatban állt a lány. A lány édesapja azt nyilatkozta, hogy a férfi a rendőrségnek azt állította, hogy Cynthia felakasztotta magát, és ijedtségében csomagolta be egy zsákba. Nem sokkal később a rendőrség őrizetbe vette a 44 éves férfit, aki ellen halálokozás és hullagyalázás indítottak nyomozást.

Ha a bíróság bűnösnek találja, 25 év szabadságvesztésre vagy életfogytiglani büntetésre ítélheti.