Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Félelmetes tűzfelhő az egyik legfontosabb orosz légibázis felett - mutatjuk

Infostart
2024. augusztus 7. 16:31
Kijevi közlés szerint az ukrán hadsereg hatalmas csapást mért a rosztovi régióban lévő Morozovszk orosz katonai reptérre.

A Morozovszk támaszpont az orosz légierő 559. Bombázórepülő ezredének bázisa. Ennek az alakulatnak a Szu-34-es vadászbombázói gyakran támadják Ukrajnát. Mint arról Volodimir Zelenszkij urkán elnök is beszámolt, csak ez év július 29. és augusztus 3. között az orosz repülők több mint hatszáz irányított légibombával mértek csapást országára. Ezért újból azt kérte a nyugati szövetségesektől, hogy engedjék meg a tőlük származó fegyverek használatát az orosz hátországban.

Zelenszkij a közösségi oldalán azt írta: "Az orosz katonai repülőgépeket minden lehetséges eszközzel meg kell semmisíteni támaszpontjukon. Ebből következően az orosz repülőterek elleni csapások teljességgel elfogadhatók." Hangsúlyozta, hogy csak így lehet valóban védelmet nyújtani az ukrán lakosságnak. Az alábbi felvételen a háború szempontjából talán legfontosabb orosz légibázis elleni támadás látható:

Az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál (SZBU) az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról számoltak be, hogy az Oroszország rosztovi régiójában, Morozovszk repülőtere elleni dróntámadásban nemcsak egy légibombaraktárt semmisítettek meg, hanem egy légvédelmi rendszert és repülőgép-felszereléseket is.

Ezek a felvételek nem sokkal a támadás után készültek:

Címképünkön a Morozovszk légibázison Szu-34-es vadászbombázókat készítenek fel bevetésre