Nyitókép: Sean Justice/Getty Images

A rejtélyes Fehér Óriás: a DHL nem mer bemenni egy duisburgi toronyházba

Infostart
2024. július 31. 09:25
A 20 emeletes, 320 lakásos, "Fehér Óriásnak" elkeresztelt épületkomplexumban a futárszolgálat az elmúlt hónapokban a lakókkal kapcsolatban olyan rossz tapasztalatokat szerzett, hogy azonnali hatállyal leállította a küldemények kiszállítását. A riválisok azonban folytatják a szállítást.

A DHL szóvivője az intézkedést azzal indokolta, hogy elsősorban az alkalmazottak biztonsága miatt aggódnak, mert a kiszállítás a körülmények miatt már nem vállalható. A Der Spiegel több hírportálra hivatkozó beszámolója szerint több esetben is biztonságukat fenyegető incidensekre került sor.

A lap részleteket nem közölt, a duisburgi rendőrség ugyanakkor arról számolt be, hogy az elmúlt hónapokban a lakók magas száma ellenére rendkívül kevés feljelentés született. "A toronyházban nincs semmifajta biztonsági probléma" – fogalmazott a rendőrségi szóvivő, aki szerint a számok és a tények egyaránt erre utalnak, azt ugyanakkor elismerte, hogy általánosságban sok a bejelentés nélküli eset, azaz vannak olyan bűncselekmények, melyekről az áldozatok nem tesznek bejelentést.

A DHL által elrendelt, helyileg korlátozott szállítási tilalom szokatlannak számít. A futárszolgálat máshol még nem hozott ilyen intézkedést, nem tud olyan esetről, amelynek során az alkalmazottak a mostanihoz hasonló biztonsági kockázatnak lettek volna kitéve.

A toronyház lakóinak mostantól be kell érniük azzal, hogy a DHL-küldeményekről postai úton értesítést kapnak. A postaládájukba érkezett értesítő kártyával azután a csomagot átvehetik egy közeli postahivatalban. Az ügy pikantériáját csak növeli, hogy a DHL riválisai a toronyházba továbbra is kézbesítenek.

Az egyik fő versenytárs, a DPD szóvivője szerint a házhozszállítás továbbra is ajánlataik között szerepel, azt ugyanakkor elismerte, hogy országszerte alkalmazottaik ismétlődő sértésekkel, ellenséges megnyilvánulásokkal, köztük a kézbesítőkkel elleni erőszakos fenyegetésekkel szembesülnek.