Nyitókép: -

Halálos vonatszerencsétlenség Oroszországban – képek

Infostart
2024. július 29. 15:41
Legalább ketten meghaltak és mintegy százan megsérültek egy vonatbalesetben Oroszországban hétfőn, amikor egy személyszállító vonat teherautóval ütközött a volgográdi régióban – jelentette az orosz média.

A személyvonat a tatárföldi Kazanyból a Fekete-tengeri Adlerbe tartott 800 utassal, amikor a Moszkvától mintegy 1200 kilométerre délre fekvő Kotyelnyikovo város vasútállomásának közelében egy Kamaz teherautóba csapódott. Az ütközés következtében a szerelvény nyolc kocsija kisiklott – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Kotyelnyikovo, 2024. július 29. A kotyelnyikovói körzeti közigazgatás képén a mentőalakulat tagjai a helyszínen. MTI/AP/Kotyelnyikovói körzeti közigazgatás

A tárca tájékoztatása szerint a mentőegységek 324 munkatársukkal megkezdték a helyszínen a szerelvényben rekedt utasok kimentését és a sérültek ellátását, valamint mentőhelikoptereket is bevetettek.

Kotyelnyikovo, 2024. július 29. Legalább két ember életét vesztette, mintegy százan megsérültek. MTI/AP/Kotelnikovsky District Administration

A Mash Telegram-csatorna szerint a szerencsétlenségben legalább két ember életét vesztette, a halálos áldozatok száma azonban még emelkedhet. Az Interfax hírügynökség úgy tudja, a balesetben akár százan is megsérülhettek, de ezt hivatalos forrásból még nem erősítették meg. A TASZSZ orosz hírügynökség meg nem nevezett rendvédelmi forrásokra hivatkozva korábban húsz sérültről számolt be jelentésében.