Nyitókép: Hristo Vladev/NurPhoto/Getty Images

Robbanások Szófia közelében, halálos áldozat is van - videók

Infostart / MTI
2024. július 26. 15:03
Robbanássorozat történt csütörtök éjjel egy bulgáriai tűzijátékgyárban a főváros, Szófia közelében fekvő Elin Pelinben; a balesetben egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült - közölték a hatóságok.

Kalin Sztojanov belügyminiszter tájékoztatása szerint a halálos áldozat egy 49 éves férfi, aki a tűzben szerzett égési sérüléseibe halt bele, míg húszéves lányát életveszélyes állapotban szállították kórházba. Egyelőre nem tudni, hogy a balesetnek vannak-e további sérültjei vagy áldozatai, azonban egy 22 éves és egy 60 éves férfi is feltehetően az üzem egyik raktárában tartózkodott, amikor - a robbanásokat kiváltva - az üzemben tűz keletkezett - fűzte hozzá a miniszter.

Helyi lakosok beszámolói szerint a robbanások este fél hét körül kezdődtek és még péntek reggel is folytatódtak, nyomukban pedig gombaszerű színes füstfelhők emelkedtek az éjszakai égboltra. A tűzijátékgyár termőföldekkel körülölelt területét a hatóságok lezárták, a helyszínre a katasztrófavédelem egységei, katonai tűzszerészek és a hadsereg más szakemberei is kivonultak, miközben a környéket katonai helikopterek pásztázták.

A bolgár állami hírügynökség értesülése szerint az üzem egyik raktárában két tonna TNT-nek megfelelő tűzijátékot tároltak.