Nyitókép: MTI/EPA/Narendra Sresztha

Megdöbbentő okból élte túl a katmandui repülőgép-katasztrófát a pilóta

Infostart
2024. július 25. 16:12
A katmandui repülőtéren 18 ember halálát követelő szerencsétlenség egyetlen túlélőjét kórházban kezelik.

Tizennyolc ember meghalt, miután röviddel felszállás után szerdán lezuhant a nepáli Saurya Airlines légitársaság fővárosból induló regionális utasszállító repülőgépe. A gépen a személyzet két tagja és tizenhét technikus tartózkodott. Az ötvenszemélyes CRJ200 típusú repülő épp a rendes karbantartására igyekezett Nepál új pokharai repülőterére. A katasztrófát egyedül a pilóta élte túl.

A kapitányt az első beszámolók szerint az mentette meg, hogy a pilótafülkét egy teherkonténer levágta a gépről, másodpercekkel azelőtt, hogy a repülő többi része lángba borult volna – írja az economx.hu. A mentők a BBC-nek elmondták, hogy éppen akkor érték el a bajba jutott pilótát, amikor a lángok a konténerbe ágyazódott repülőgép pilótafülkéjéhez közeledtek.

Manish Ratna Shakya kapitányt kórházban kezelik. Utóbb a BBC Nepali is megerősítette, hogy beszél és képes volt elmondani a családtagjainak, hogy „minden rendben vele”.

Badri Pandey nepáli polgári légiközlekedési miniszter a repülőgépszerencsétlenség körülményeit ismertetve elmondta, hogy a repülő felszállás közben hirtelen jobbra fordult, majd a kifutópálya keleti oldalának csapódott. "A gép a repülőtér szélén lévő konténernek csapódott... majd lejjebb zuhant. A pilótafülke azonban a konténerben maradt. Így maradt életben a kapitány”.