Nyitókép: Forrás: X / SALVAMENTO MARÍTIMO

Halálos áldozatokkal járó hajókatasztrófa történt a Falkland-szigeteknél

Infostart / MTI
2024. július 24. 18:21
Elsüllyedt egy brit-norvég halászhajó a Falkland-szigetek partjainál, a fedélzeten tartózkodó 27 tagú nemzetközi legénységből kilencen életüket vesztették, négyen pedig eltűntek - közölte a hajó tulajdonosa.

A Szent Ilona zászlaja alatt hajózó Argos Georgia halászhajó legénységének 14 tagja életben van - mondta el Stig Ervik, a norvég Ervik Havfiske Holding igazgatója.

A hajón tíz spanyol, nyolc orosz, öt indonéz, két perui és két uruguayi tengerész volt, mindannyian 30 és 58 év közöttiek. Az igazgató nem árulta el, hogy milyen nemzetiségűek voltak a halálos áldozatok. A hajó hétfőn kért segítséget, a legénység életben maradt tagjai két mentőcsónakon menekültek, de a viharos időjárás miatt csak kedden estére sikerült kimenteni őket - közölték a brit hatóságok.

Az Argos Georgia a Falkland-szigetek fővárosától, Stanleytől 200 tengeri mérföldre süllyedt el hétfőn a brit fennhatóság alatt álló sziget kormányának közleménye szerint. A legénység kimentett tagjait a főváros egy kórházába szállították, az eltűntek után pedig folytatódik a kutatás - fűzték hozzá.