Nyitókép: Forrás: X / Volodimir Zelenszkij

Volodimir Zelenszikij: egy játszóteret is eltaláltak az orosz rakéták Mikolajivban

Infostart / MTI
2024. július 19. 21:19
Az oroszok rakétacsapást mértek a dél-ukrajnai Mikolajiv város lakóövezetére péntek délután, az eddigi információk szerint hárman vesztették életüket, köztük egy gyerek - közölte az ukrán elnök az X-en megjelent bejegyzésében.

Az ukrán légierő helyi idő szerint délután öt óra körül jelezte az orosz rakétatámadást, és kérte Mikolajiv lakosait, hogy haladéktalanul vonuljanak óvóhelyre. Percekkel később már robbanások hallatszottak városban - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem sokkal később az X-en arról számolt be, hogy becsapódás történt egy játszótéren, "egy átlagos lakóépület" mellett. Hozzátette, hogy az eddigi adatok szerint a három halálos áldozaton kívül öten sebesültek meg a támadásban. Az államfő a katasztrófavédelmi szolgálat által készített fotókat is közzétette.

"Oroszország nap mint nap bizonyítja terrorjával, hogy a rá nehezedő nyomás nem elég. Az életnek ezt a pusztítását meg kell állítani. Védelmünk támogatásához új megoldásokra van szükség. Oroszországnak éreznie kell a világ erejét" - írta kommentárjában az ukrán elnök.